Stichting Johannes de Nar Foundation

Over ons

Johannes de Nar Foundation is opgericht om historische en culturele projecten vanuit kunst, cultuur en recreatie te realiseren. Dit allen veelal op basis van theater en rollenspellen.

Historisch

Geïspireerd

Verhaal &

Spel

Rollenspellen en historie


Er is veel te ontdekken in onze Nederlandse geschiedenis van het heden tot in de vroege prehistorie. Deze verhalen, mythen en sagen zijn vaak van mond op mond overgeleverd en vaak verloren gegaan in de tijd.
Om de verhalen des Vaderlands weer tot leven te brengen, kun je ze het best bèleven! Door het spelen van een rollenspel in een historische setting kun je helemaal in het verhaal kruipen.

Met een moderne verwoording en een queeste voor de graal, zal het verhaal in het geheugen worden gegrift en zal het nooit meer verloren gaan.

Dungeons & Dragons


Om ieders achtergrond te verbinden, is er gekozen om de historische verhalen uit te spelen in het sociaal interactieve spel: Dungeons & Dragons. Dit spel is bedacht door Dave Arneson en Gary Gygax en voor het eerst officieël uitgebracht in 1974 in de Verenigde Staten.

Vandaag de dag spelen er nog wekelijks miljoenen spelers dit spel, dat inmiddels zijn 5ᵉ uitgave kent.

Het spelsysteem dat word gebruikt is perfect voor het maken en uitspelen van verhalen die wellicht tot op heden onbekend waren, maar die wij u zelf willen laten beleven door het spelen van dit spel, Dungeons & Dragons.


Een spel voor iedereen

Dungeons & Dragons

Speel zelf


Het doel van de Johannes de Nar Foundation is vooral om mensen aan te zetten om zelf verhalen te beleven door het spelen van het spel.

De stichting zorgt voor historische verhalen met een schriftelijke uitleg en interessante extra feiten.


Nog niet bekend met Dungeons&Dragons? Geen nood! Uitleg over het spel en een leuk verhaal zijn gratis te downloaden, dan kun je het spel zelf uitproberen.


Wil je meer weten over de stichting?